Siste nytt fra bryggerifronten!

SISTE I SITT SLAG?: Når Dr. Gleditsch Mikrobryggeri går inn i indefinite hiatus, ved flytting til Fredensborg, kan det se ut til at det bare ble God Tur og Julekula som kom ut av det bryggeriet. Øl Grey og Vanndragen er allerede vedttatt overdratt til det nye bryggeriet.

Skrevet av JENS

Siste nytt fra Pontoppidan:

Ja, det er klart det skjer ting i denne bransjen også! sier Andor mens han girer ned i tredje og fyker opp en bakke i Maridalsveien. Han er ute og kjører øl på morgenrunden sin. – Det er jo veldig spennende det som holder på å skje nå. Det at “Dr. Gleditsch Mikrobryggeri” går inn i et indefinite hiatus. Han var jo en av de store konkurrentene til vårt Pontoppidans Bryggeri – blant Oslobryggerier som har vanntilløpet sitt fra Akerselva nedenfor Grünerløkka. Men det er klart – det stiller jo meg i en litt vanskelig situasjon også, når han nå flytter til gamle fabrikklokaler på Fredensborg og får med seg Flaskemester Horni og gjenåpner som Brødrene Kleinhearts bryggeri! Jeg har jo lojaliteter der også jeg, vet du.
Han ser bort på meg mens han kjører. – Jeg har allerede hatt noen runder med kona da serdu. Jeg skulle jo egentlig gjerne brygget sammen med de andre brødrene jeg også. Men. Det er ikke alltid så lett. Blir krangling av sånt.
Så lager han tsk-tsk lyd med tungen og rister på hodet og banker inn fjerdegiret på en rett strekning.
– Våre planer? Han gjentar spørsmålet mitt. Vi har krangla om det også vi, veit du. Kona vil helst at vi skal spesialisere oss på en øltype. Bli et Pale Ale-bryggeri, liksom. Men jeg synes det er leit å miste det eksperimentelle jeg da. Etter “Sotrøret” og “Negergutt” har jeg fortsatt mange eksperimentelle mørke brygg jeg har lyst til å sette. Tenkte blant annet på å brygge opp noe på tjære og stikkelsbær. Eller også vanlig røyket byggmalt og levret blod. Kjøttøl! Det er en annen ting jeg vil prøve!

Men får jeg lov av kona? Han ser bort på meg igjen. Time will show, kamerat. Time will show…

Siste nytt fra Flaskemester Horni:

– Her! sier Horni og hekter hengelåsen av boddøren i de nye fabrikklokalene i Fredensborg, flytter på esken med bodsennep som står innenfor døren og viser oss vei inn: – Her er det mye av magien skal skje da, her legges det opp til å ha opptil tre batcher til fermentering samtidig! Han peker bortover en nå tom betongvegg.
– Ja, det er klart jeg er stolt over å være flaskemester i det nye bryggeriet. Jeg har faktisk regnet litt på det, og jeg tror vi kan klare å komme opp i 2,4 flasker i minuttet med det systemet vi har nå. Men det forutsetter naturligvis at jeg ikke gjør noen tabber underveis. Han ser på meg og smiler lurt, men trekker også kanskje en tanke nervøst på skulderene.
– Det eneste jeg kanskje ikke er så vilt fornøyd med enda er jo at Jens insisterer på bestemme hele bryggeskjemaet fremover, jeg har liksom ikke fått noe å si. Horni pirker i betongen på veggen.
– For all del altså, jeg vet jo det kommer til å bli bra! God Tur blir jo brygget igjen i sommerutgave – by popular demand. Den har forresten blitt helt fantastisk av å stå i 3 måneder. Den lille bismaken av bolledeig har forsvunnet fullstendig, og nå er det modnet til en krisp Wit med et helt unikt særpreg. Jens snakket om at sommerutgaven skulle hete “Sommerskjørt.” Typisk! Horni rister oppgitt på hodet. – Ja, så det er den. Så tror jeg det blir en ny te-øl i samarbeid med Kjetil fra Tehuset, også har han snakket om å brygge noe Rotterdam-inspirert. Vi får se.
– Ja, det har til og med vært snakk om å brygge en overgjæret lavkarbonert pale ale i anledning Tour de Sandefjord. “Bullet Fast Pale Ale”. Men det er jo bare rykter enn så lenge. Men vet du! Sier Horni og vifter i luften med fingeren så skjegget flagrer, vi har jo enda ikke brygget en eneste ordentlig IPA! Det er skandaløst! Det tror jeg det skal bli en orden på når jeg blir flaskesjef!

Author: Tigerkråka

Mann 27, alltid på kanten. Stjeler kuvertpakninger med smør fra pasientene sine.