Luke 22: Bare én greie

“Varme, humor og kjærlighet” sier Tara. Jævla Tara, tror hun har rett jeg altså.

Har ikke så mye tid til å blogge i dag. Har som dere ser nettopp klart å få tak i den fine boken om Mannen og katten. (Dette er forløperen til Mannen med katten, det er en del av utviklingen.) Så derfor blogger jeg stående i dag. Må tilbake til boken. Mannen holder på å lære katten å snakke i allcaps, og det er ganske mange morsomme scener forbundet med det. (Den hvor de er på Resturant Egon og katten vil ha mer sardiner, hahaha, jeg dauer på meg her.) Så det blir sånn: Fin dag, lite å melde.

Men det er bare én ting. Én ting som har irritert meg i det siste: Vet ikke med dere, men dere har kanskje også lagt merke til, hvis man feks. er på kino, at man kan kjøpe popcorn? Det kan man, og før i tiden kunne man også ta sånn digg smørkrydder på. Hvor står det nå da? Kan du kanskje spørre når du står der med popcårnet. Svar: Det er feil! Det står ingen steder. Det er porsjonsposer nå – som du må kjøpe! Jeg blir så jævlig forbanna at jeg kunne ha skåret armene av hver eneste mann herfra til Filmweb.

Visste dere forresten at om dere hører på Star Wars-albumet i Spotify, det “gamle” Force Awakens, det nye er jo ikke laget av John Williams (Tror jeg?!?!) og det hører man jo tydelig. Bare fjolling med fiolinene der. Men altså: Hvis man hører på det i Spotify, så blir progress-baren til en lightsaber? True story true. Det fant jeg ut i går. Så derfor er jeg ganske fornøyd om dagen. Bortsett fra én jævla ting:

Skulle handle i går. Kjøpte ikke så mye, og bor så nærme at jeg ikke trengte noe å bære det i. (Kan bære det i henda.) Vet dere hva han premiedassen bak kassa men sånn idiotisk “Team Pinnekjøtt” genser gjorde? Jo han begynte å legge drittet jeg hadde kjøpt i en pose, selv om jeg ikke ba om pose! Jævla posesvin! Har faen ikke vært med på noe verre siden patriarkatet lagde talkshow! Helvete herreguuud forbanna vippestats-kuk.

Så nærmer det seg jul da, og vi – mange av oss – er allerede i gang med å tygge på juleknask og mandariner. Det er jo mandariner overalt, det regner mandariner i Oslo. Det er greit det as, gjør ikke meg noe. Men det er én ting da. Det er én greie som mildt sagt gjør at jeg blåser meg opp litt:

Var i kjøttdisken som alltid. Lot meg friste av litt julesylte. Prisen? 6 kroner! Fuckings gratis jo. Men – hold that thought! – da jeg så litt nøyere etter viste det seg at det som kostet 6 kroner allerede var utsolgt, og at den julesylta som de hadde plassert på prislappen 6 kroner i stedet kostet 649 kroner. Jeg mener: Fyyyy faen. Er det mulig. Jeg skal faen meg trekke ut reguleringen på den kvisete dusten som har gjort det der, og bruke den til å sy igjen øynene til kjæledyret hans. Er jo ikke mulig?! Hæ?! Nei, spis en banan for meg og drit den ut i lappland as, jeg legger fra meg hatten. Gåkke ann. Blir så fly flint forbanna at jeg har mest lyst til å stikke hull på all vakuumpakket sjømat i hele butikken og gå rundt å rope “NEI FAEN DET LUKTER KLAMYDIA HER DA! HOHO, REMA MUSEN ELLER? HOHO” til alle som jobber der blir så flaue at de går hjem.

Nei OK må tilbake til boka OK! vi snakkes.

Luke 12: Ubesvarte spørsmål fra virkeligheten

Verden går fremover. Alle vet det. Verden ruller og ruller, som en julebordsfull Wexels som tryner ned den bratte delen av Kristparken. Sånn er det, og det er jo greit. Vi skal videre, tross alt. Det er jo fint også, men så er det jo samtidig den lille gnagende følelsen av at det ligger noe igjen. Små ting i kriker og kroker som aldri helt kommer til sin rett eller får den oppmerksomheten de fortjener. Spørsmål som bare blir hengende i luften, som en high-five fra Konrad B.

Jeg har lyst til å finne fram lykten og kaste litt lys på ti av de spørsmålene som holder meg våken om natten, år etter år. Kanskje kan vi finne svar på de sammen:

#1: Er tommelen til Henka virkelig så skjev?

Dette bildet dukket opp på en blogg på den norske blogglisten en gang i 2008, men siden har vi aldri sett noe mer til den skjeve tommelen. Var det bare et puss? Et optisk spill for galleriet? Eller har den skjeve tommelen gått i dekning?

#2: Er Jensby bare en fusentast?

Selv det danske Ekstrabladet måtte stille seg dette spørsmålet for nesten 10 år siden, men fikk vi noensinne svar? Ikke som jeg fikk med meg.

#3: Hvor deilig er egentlig plekter namnam?

Ryktene sier: Ikke så veldig. Men hva vet jeg?

#4: Hvorfor sluttet egentlig Vi to i heisen å kåre ukas o_O ?

Og hvorfor la bloggen helt opp rett etterpå?

#5: Er det Summerholiday eller er det punkroutine?

Svar da.

#6: Hvem var egentlig hun dama Dahle snakket med på en fest i 2006?

#7: Gjør Gitar-Horni noensinne comeback?

Eller må vi ta til takke med gamle minner med lite jpeg resten av livet?

#8: Er det blogg eller er det bane?

Det er viktig for Tibet å finne et svar. Tror jeg.

# 9: Hvor flat kan sveisen til Thomas bli?

Flatere enn dette?

#10: Kan man stole på kjøreanvisningen til Balkebyheisen?

Eller er den egentlig bare til pynt?