Luke 13: Henkas ukjente sider

Mange av oss kjenner vår alles Henka som en bror, en god venn man tror man vet hvor man har. Store, hvite hender. Mørk, rungende latter. Godt humør, interessert i trening og en dyktig ingeniør. Men nå viser det seg at Henka har mange flere sider/jern i ilden enn man skulle tro. Som tidligere gravejournalist, har jeg over lengre tid fulgt Henka tett, og det som har dukket opp, har vist seg å være av den sjokkerende sorten.

Oppdagelse 1: Henka – taggeren

Rundt om i Tokyos gater finnes drøssevis av piecer der Henka har lagt igjen navnet sitt. Antageligvis ble dette gjort under studieturen til Japan rundt 2007.

Oppdagelse 2: Henkas mange firmaer

Mange tror Henka kun jobber for et IT-firma på Kolsås utenfor Oslo. Dette viser seg å ikke være sant. Blant Henkas andre firmaer, finner vi Henka Design (www.henkadesign.com), et firma med base i Dubai, Henka Consulting, med det treffende slagordet “Hacemos del cambio un lugar seguro” – “Vi gjør forandringen til et trygt sted”, et firma som holder til i Panama (www.henkaconsulting.com), og Henka Energy Services. Sistnevnte er et Canadisk oljeselskap (www.henka.ca). Vi finner også Henka Arquitectos fra Spania (www.henka.es).

Oppdagelse 3: Henka – danseren som fikk en film oppkalt etter seg

Henka har ikke kun danset hardcore i stua og knust lampene i Balkeby. Han har også utviklet “Henka dance”, en dans med høyre ben høyt i sky. Denne dansen ble så populær at selveste Oliver Murray og Rohan Wadham laget en film. De hyret inn Fukiko Takese som viste hvordan Henka danset. En-to. Høyre ben til værs.

Oppdagelse 4: Henka – Klistremerkeprodusenten og bloggeren

Det viser seg at Brødrene Kleinheart slettes ikke er Henkas første blogg. Henka har tidligere vært aktiv på www.henkaone.blogspot.com, og trykket opp en hel masse klistremerker med teksten “Enjoy Henka – AF 24k”. Med andre ord byr han på seg selv, og er ikke beskjeden.

Oppdagelse 5: Henka 2 – Den østerrikske syklisten

Ifølge sykkeltrackingsiden Strava, er Henka 2 en syklist som holder til i Vorarlberg i Østerrike. Han har i løpet av et par år klokket inn pene 4154 kilometer på sykkelsetet.

Oppdagelse 6: Henka 2 – karaokesangeren

Til slutt tar vi med oss denne godbiten av en video, som rett og slett kun har fått navnet “henka 2” på YouTube. Denne viser Henka i full sving på karaokebaren. Vi vet at Henka tidligere har besøkt Syng i Oslo, men at han var såpass engasjert som i denne videoen visste vi ikke. Flott!

Da takker jeg for meg med tre fine visdomsord. Buki waza henka, som Google Translate mener betyr “Spare time”. På gjensyn!

3 thoughts on “Luke 13: Henkas ukjente sider”

  1. Shitsann, avslørt og avkledd!

    Etter at den gamle bloggen kom frem i dagen skjønner kanskje noen og enhver hvorfor jeg fortrekker Henka 2 også..

    Flott gravejournalistikk mister!

Comments are closed.