Luke 7: Oisann! Nødblogg!

Så var den her altså! Endelig. Årets første offisielle nødblogg. Anledningen? Jo, det har seg sånn at jeg, i figur av studie-Jens (ref.), har eksamen – i dag. Så uten å gå mer rundt grøten skal jeg komme til saken. I dag tenkte jeg vi kunne ta en rask gjennomgang og se på:

Noen gamle telb.

Ja, vi kjenner oss vel alle igjen. Stått der med et klissvått skjegg og lommene fulle av jord, ønsket oss en fredlig stund i et oppvarmet og tørt telt, for bare å finne at det eneste som byr seg er en våt avis å trekke over hodet, eller en plaskedam med en presenning over. Vi tar en kikk på de beste. Skal vi se:

img_024
Dansk enkeltmannstelb

Her har vi et klassisk og minimalistisk dansk enkeltmannstelb, også kjent som lorte-tælb. Det er lett å pakke med seg og tar liten plass i sekken. En tidløs favoritt blant den jevne festivaldræng. Forvent å se flere av disse i årene som kommer.

img_088
Til venstre: Nansensk  telb. Til høyre: Moderne jordnært telb.

Dette er et spennenede bilde hvor vi kan se hvordan det klassiske står i stil med det moderne. Til venstre har vi altså et trekammers Nansensk ekspedisjonstelb, blant kjennere også omtalt som Vannspeil surprise. Et robust telb egentlig, som kan holde seg lenge hvis man passer på å vedlikeholde det et par ganger i sesongen med gaffatape. Til høyre ser vi hvordan et moderne telt også kan opptre som et fremragende telb hvis man bare unnlater å strekke det noe særlig opp. Det får da en jordnær konfigurasjon hvor du alltid vet hvor du har teltduken.

img_003
Telt eller telb?

Her ser vi en pågående firehåndssrigg av det som enda er litt for tidlig å si om vil bli et telt eller et telb. Det er imidlertid et åpenbart potensiale for et godt banantelb om man bare lar det være med den ene spilen.

img_041
Ikke et telb

Til sist avslutter vi med et bilde av det som på langt hold kan se ut som et telb, men som i realiteten faktisk ikke er det. Tvert i mot er dette et godt utrustet telt med attpåtil et dansk nødtelb montert på ytterveggen, i form av en advarsel overfor megafonmannen. Dette er klokt.

Author: Tigerkråka

Mann 27, alltid på kanten. Stjeler kuvertpakninger med smør fra pasientene sine.

3 thoughts on “Luke 7: Oisann! Nødblogg!”

Comments are closed.