Luke 15: Julebaksten

Som dere sikkert vet er julen like rundt hjørnet, og det er nok mange av dere som snart skal sette i gang med julebaksten. Jeg tenkte å vise hvordan det fungerer hjemme hos meg. Her følger jeg en god og gammeldags tradisjon. Vi skal selvfølgelig lage BRUNBAKKELS, en julekake jeg regner med de fleste kjenner til. Men den kan være vanskelig å lage, så nå skal jeg vise hvordan jeg går fram!

Step 1: Finne fram ingredienser. Som dere ser har jeg funnet fram soltørkede tomater, mel, kakao, leverpostei, piri piri-krydder, tomtegløgg, øl, egg, clementin og litt ingefær.
Step 2: Men stopp en hal! Dere trenger naturligvis også smør, så jeg stakk på butikken og kjøpte en pakke med bremykt.

Step 3: Så skal alt blandes sammen. Det gjør jeg her med pomp og prakt. Det kan lønne seg å kjøre alt gjennom en kjøkkenmaskin, så får dere en brun væske som blir til de gode brunbakkelsene.

Step 4: Deretter helles alt ned i juleformene. Det ble 14 brunbakkels på meg i år, men det går selvsagt an å justere mengden, dersom man ønsker færre eller flere.

Step 5: Kanskje det viktigste punktet. Slikking av bollen. Det er ikke bare lov, det må man gjøre. Som dere ser, nyter jeg dette øyeblikket til det fulle.

Step 6: Inn i ovnen. 200 grader i tolv minutter. Her har jeg tatt de rykende ferske brunbakkelsene ut av ovnen igjen, og de er klare for servering. Som dere kan se er jeg stolt over resultatet.

Og der har dere det! God jul!!